Adresa: Str. Sarariei nr.35, Iasi
Email: colegiul_ec_adm_iasi@yahoo.com
Tel/Fax: +40 232.267.669, +40 232.216.450

29 noiembrie 2017

Procesul drogului

În data de 23 noiembrie 2017 elevii clasei a XI-a E au prezentat în fața colegilor din clasele a IX-a și a X-a o scenetă intitulată ”Procesul drogului”. Sala de festivități a liceului a fost transformată într-o adevărată sală de judecată, în care elevii au jucat rol de judecător, procuror, avocați, grefier, inculpat și victimă.
Inculpatul, ”Drogul”, a fost chemat în judecată de victima, ”Sănătatea”, fiind acuzat de consecințele nefaste produse asupra sănătății adolescenților. Drogului i s-a reproșat că nu-și asumă responsabilitatea pentru influența negativă exercitată asupra tinerilor și că ”aruncă vina” asupra celor care se droghează.
La sfârșitul scenetei elevii au participat la o dezbatere, fiind îndemnați să fie responsabili și să mediteze asupra unor situaţii periculoase pe care le-ar putea evita, cunoscându-le consecinţele.
Rolul acestui procesul simulat a fost de a evidenția consecințele pe care le poate genera neasumarea responsabilității. Concluzia a fost că, asumându-ne responsabilitatea pentru faptele noastre, ne putem schimba viitorul.







Adaugat de Col.Ec.Adm.Iasi miercuri, noiembrie 29, 2017